Tipuri de sort Cluj necesare în domeniul construcțiilor

Tipuri de sort Cluj necesare în domeniul construcțiilor

Cu siguranță ai auzit de produsele de balastieră, precum nisipul sau pietrișul. Printre ele se numără și sort Cluj, fără de care o multitudine de construcții ar fi imposibil de realizat.

Acesta se folosește pentru diferite tipuri de construcții, inclusiv pentru amenajarea grădinilor. Sortul este un produs brut, neprelucrat, obținut tot din albia râurilor după procesul de sortare a balastului.

Se folosesc stații speciale, unde se vor obține mai multe tipuri de sort.

Care sunt tipurile de sort Cluj necesare în domeniul construcțiilor?

Domeniul care se folosește cel mai mult de rolul sortului sunt construcțiile. Așadar, după cum am specificat în rândurile anterioare, sortul poate fi de diferite dimensiuni:

  • Sort de 4-8 mm;
  • Sort de 8-16 mm;
  • Sort de 16-32 mm.

Cifrele 4-8 sau 16-32 vor reprezenta mărimea pietricelelor ce alcătuiesc sortul. Diferența dintre nisip și acest produs de balast este că nisipul e primul agregat de balastieră ce trece de sita de sortare. Sortul este al doilea, urmat de refuzul de ciur.

Primele două tipuri de sort, cel de 4-8 mm și cel de 8-16 mm sunt printre cele mai utilizate pentru proiectele de construcții sau amenajări ale grădinilor și curților. Sortul are la bază piatra naturală, calcarul, marmura, gresia și fresia.

Sortul de cele mai mici dimensiuni, cel de 4-8 mm, se va numi și mărgăritar. Cel de 8-16 mm se poate găsi pe malul apelor și în scoarța pământului. Se folosește mai ales pentru prepararea betonului și pentru alte tipuri de lucrări.

Alte produse de balastieră importante în construcții

Produsele de balastieră se mai numesc și agregate de balastieră. Pe lângă sortul de diferite dimensiuni, vei putea găsi pe piață alte agregate, potrivite pentru diferite proiecte, precum:

Acestea, împreună cu sortul, intră în compoziția fundațiilor, în realizarea diferitelor tipuri de clădiri și chiar și pentru amenajarea grădinilor într-un stil modern. Sortul va fi utilizat pentru prepararea betonului necesar pe orice șantier.

Nisipul se va utiliza în procesul de agregare a betonului. Refuzul de ciur se va produce în cadrul balastierelor. Acesta se va utiliza pentru platformele industriale, construcții ale drumurilor, realizarea fundațiilor sau a terasamentelor de drumuri.

În lumea construcțiilor, vei găsi mereu agregate de balastieră, deoarece acestea intră în compoziția a majorității lucrărilor de șantier. Fără acestea, blocurile înalte, casele rezistente și curțile frumos amenajate nu ar fi posibile.

Sortul este produsul de balastieră cu dimensiunile mai mari decât nisipul, dar mai mici decât refuzul de ciur. El poate fi achiziționat din balastiere. Cel mai des se va utiliza pentru prepararea betonului, iar cum orice construcție implică și beton, vei avea nevoie de sort de diferite dimensiuni.

Achiziționarea lor de la balastiere este cea mai bună decizie. Toate produsele achiziționate din cadrul unei balastiere vor fi de cea mai înaltă calitate, curățate și lipsite de impurități.

După ce comanda va ajunge în locul unde se construiește sau este nevoie de ea, poziționează sortul departe de orice posibilitate de a se amesteca cu alte impurități, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *