Agregate beton Cluj – avantaje, prețuri și modalități de transport

Agregate beton Cluj – avantaje, prețuri și modalități de transport

În construcții, betonul este printre principalele materiale utilizate pentru realizarea proiectelor. În obținerea sa, intră mai multe tipuri de agregate, precum nisipul, pietrișul de râu și piatra concasată. Acestea mai sunt numite și agregate minerale.

Densitatea lor este de peste 1200 de kg/m3. Cele cu densități mai mici vor fi considerate ca fiind agregate ușoare. Pregătirea betonului presupune atenție, iar cu cât materia primă este mai calitativă, cu atât betonul va fi mai rezistent și durabil.

Însă, mai este un factor ce influențează omogenitatea pastei, mai exact apa. Betonul se obține prin omogenizarea apei cu materialele de agregare enumerate anterior, incluzând cimentul sub formă de pudră.

Care sunt avantajele agregatelor pentru beton Cluj?

Agregatele folosite pentru realizarea betonului sunt de o calitate superioară. Nisipul poate fi procurat de pe fundul râurilor. Nisipul din balastieră este curat, trecut prin procesele de sortare și purificare.

Nisipul obținut din albia râurilor este cel mai potrivit pentru realizarea betonului, deoarece impuritățile sunt aproape inexistente, încă de la extragerea sa.

Pietrișul este un alt agregat ce intră în componența betonului. Este foarte ușor de utilizat, mai ales dacă îl procuri dintr-o balastieră profesională, unde este trecut prin aceleași procese ca și nisipul.

În ceea ce privește balastul de beton, acesta este un amestec obținut din nisip și pietriș. Toate agregatele descrise se pot găsi în cadrul aceleiași balastiere.

Diferența o constă în dimensiunile granulelor, în funcție de tipul de beton. Agregatele sunt foarte importante pentru realizarea betonului, deoarece ele intră în compoziția sa în proporție de 80%.

Așadar, cel mai mare avantaj al agregatelor pentru beton este evident. Fără ele, nu am putea să creăm majoritatea proiectelor legate de construcții.

Cum poți intra în posesia agregatelor pentru beton?

Agregatele pentru beton se pot procura de la o firmă de balastieră Cluj, unde vei găsi tot ce ai nevoie. Sursa din care sunt procurate trebuie să fie autorizată. Așadar, o balastieră sigură îți va putea dovedi prin intermediul unor documente calitatea materialelor prime.

Prețul se calculează în funcție de:

  • Tipul de agregat;
  • Cantitatea de agregat calculată în m3;
  • Dimensiunea granulelor.

Majoritatea balastierelor de încredere îți vor pune la dispoziție transportul necesar până în locul unde se află șantierul. Așa, toate elementele vor ajunge în siguranță și la fel de calitative.

În funcție de tipul de beton, vei avea nevoie de nisip, pietriș și balast de diferite dimensiuni. Este foarte important să le achiziționezi pe toate din aceeași sursă, deoarece agregatele au fost trecute prin aceleași procese până la obținerea și purificarea lor.

Aceste agregate sunt ideale pentru stațiile de beton, dar și proiectele pe care le ai în desfășurare, unde te vei folosi de materialul final. În majoritatea cazurilor, nu va trebui să plătești suplimentar pentru transportul agregatelor.

Însă, pentru a avea parte de toate avantajele lor, trebuie să ții cont și de câteva sfaturi esențiale, nu doar de calitatea agregatelor. Poți obține mai multe informații de la specialiștii în domeniu. Orice abatere de la rețeta betonului va afecta considerabil calitatea sa, implicit a lucrării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *