Produsele de balastieră sunt elemente fără de care majoritatea construcțiilor nu ar fi posibile. Inevitabil vei avea nevoie de nisip, de balast, de pietriș. În funcție de proiect, aceste produse vor fi în cantități mai mici sau mai mari.

Indiferent de situație, vei avea nevoie de produse de balastieră calitative. Apelează cu încredere la serviciile noastre! Noi îți oferim produse fără de care nu poți termina proiectul tău de vis!

Iar în cazul în care ai nevoie de cantități mai mari de nisip, sort sau refuz de ciur, transportul îți este asigurat cu mașinile din dotările noastre.

La noi vei putea găsi următoarele:

 1. Nisip 0-4;
 2. Sort 4-8/8-16;
 3. Refuz de ciur;
 4. Pietriș;
 5. Balast

Pietrișul, nisipul, balastul, sortul și refuzul de ciur sunt printre produsele de balastieră ce intră în compoziția fundațiilor, a numeroaselor tipuri de construcții, a gazoanelor. Sortul este cel ce se folosește în prepararea betonului.

Nisipul este de nelipsit în procesul de agregare a betonului. Refuzul de ciur este cel ce se produce în balastieră, folosindu-se mai departe în cadrul platformelor industriale, a drumurilor, a fundațiilor sau a terasamentelor de drumuri.

Oriunde îți întorci privirea, vei avea ceva în a cărei compoziție s-au utilizat produsele de balastieră. Vezi cât de importante sunt? Fără ele, viața pe care o trăim astăzi nu ar fi la fel de ușoară.

De unde poți cumpăra nisip în Cluj?

nisip de vanzare cluj napoca

Dacă ești din Cluj sau din împrejurimi și nu știi de unde poți cumpăra nisip de calitate pentru proiectul tău, atunci apelează cu încredere la noi! Dacă cumperi mai mult, îți oferim și transport asigurat cu mașinile noastre.

Așadar, nisipul poate ajunge la tine intact, pregătit să fie utilizat. În balastiera noastră vei găsi nisip 0-4. Cu siguranță dacă ai ajuns să cauți informațiile necesare de unde poți face rost de nisip, ești conștient că fără de acest produs de balastieră, unele procese în construcții ar deveni imposibil de realizat.

Nisipul este acel material de bază ce se folosește pentru agregarea betonului. Noi îl extragem din râuri și lacuri. Consistența sa nu va permite solubilitatea în apă. Nisipul este dur, potrivit pentru diverse tipuri de construcții.

Este folosit în cadrul construcții caselor, cât și a blocurilor, a fundațiilor și de ce nu, amenajării gazonului. Numele de Nisip 0-4 vine de la existența unor granule mici, de 0-4 mm, care sunt granule de piatră minerală sau de rocă.

Nisipul mai este utilizat în construcții pentru:

 • Șape;
 • Tencuieli;
 • Zidării;
 • Pavaje;
 • Betoane, etc.

Poate este printre cele mai utilizate produse în cadrul construcțiilor. Nisipul mai poate fi folosit pentru amenajarea căilor de acces pe post de antiderapant. Nisipul este considerat ca fiind o resursă naturală extrem de importantă pentru economia diferitelor țări de pe planetă.

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, piața nisipului și pietrișului din SUA a fost evaluată la 8.3 miliarde de dolari în anul 2017. Nisipul este folosit de către noi, oamenii, încă din anul 3500 Î.Hr. După apă, nisipul este cea mai utilizată resursă naturală de pe întreg mapamondul.

Poți găsi nisip și în propriul tău telefon, în pasta de dinți și în compoziția filtrelor. Atât de utilizat este nisipul, că nu ai cum să scapi de el în cadrul construcției tale! Ne găsești la numărul de telefon 0736.600.600 sau în comuna Bonțida, satul Bonțida, județul Cluj.

Ce este sortul și unde îl folosești?

Am vorbit destul de mult despre nisip, a doua cea mai importantă resursă naturală de pe Terra. Acum, te invit să aflăm împreună mai multe despre sort, un alt produs de balastieră fără de care multe construcții ar fi imposibil de realizat.

Noi vom comercializa sort de 4-8 și de 8-16. Aceste două tipuri de sort sunt printre cele mai utilizate la scară largă. La baza lor stă piatra naturală, marmura, calcarul, fresia și granitul.

Primul tip de sort, cel de dimensiuni cuprinse între 4 și 8 mm este numit și mărgăritar. Al doilea tip de sort poate fi găsit pe malul apelor, având dimensiuni cuprinse între 8 și 16 mm. Mai poate fi găsit și în scoarța pământului.

Este adesea utilizat pentru prepararea betonului, dar și pentru diferite tipuri de lucrări. Alt tip de sort ce-l vei putea găsi la noi este cel de 16-32 mm. Este sortul ideal de utilizat ca și materie primă pentru construirea drumurilor, a pavajelor, dar și a clădirilor.

Probabil că ai avut ocazia să vezi sortul „în acțiune” în cadrul unor grădini și curți. Pentru a înțelege mai bine definiția sortului, trebuie să cunoști modul de obținere al său. El provine din balast, care este un amestec de pietricele de diferite dimensiuni.

Este produsul brut, neprelucrat. Pentru anumite acțiuni, vei avea nevoie de pietricele de dimensiuni mai mici. Așadar, balastul va fi trecut printr-un proces de sortare în cadrul unor stații speciale. În urma procesului, se obțin niște produse numite sort.

Acestea pot avea dimensiunile de 4-8 mm, de 8-16 mm, și de 16-32 mm. Diferența dintre sort și nisip o constă în dimensiunile pietricelelor. Prin urmare, primul care trece prin sitele de sortare este nisipul, mai apoi sortul, urmat de către refuzul de ciur, care are dimensiunile atât de mari, încât nu poate trece nici de ultima sită.

Pietriș de cea mai bună calitate în Cluj

Ești din Cluj sau din împrejurimi și ai nevoie de pietriș? Nu ezita să ne contactezi. Îți oferim pietriș de cea mai înaltă calitate. Sigur ai auzit de el, este cel mai utilizat material.

Pietriș de cea mai bună calitate în Cluj

Pietrișul poate să fie găsit în albia râurilor sau sub formă de cariere în straturile pământului. Pietrișul este alcătuit din mai multe pietricele de dimensiuni cuprinse între 7 și 70 de mm.

În funcție de cât de mari sunt boabele, pietrișul este clasificat în trei tipuri:

 1. Pietriș mare – 30-70 mm;
 2. Pietriș mijlociu – 15-30 mm;
 3. Pietriș mărunt – 7-15 mm.

Pietricele din pietriș se mai numesc boabe. Acestea vor avea o formă neregulată, cât mai colțuroasă cu putință. Pietrișul necesită să fie curat.

Cum verifici dacă este curat?

Ia o boabă de pietriș, freac-o între palme, iar dacă nu rămâne nici un fel de rezid, atunci pietrișul este calitativ. Pietrișul calitativ este lipsit de argilă, cărbune și alte tipuri de impurități.

Pietrișul joacă un rol principal în:

 • Betonul simplu – fundații nearmate; se folosește pietrișul cu mărimea cuprinsă între 7 și 70 mm;
 • Betonul armat – se folosește pietrișul cu mărimea cuprinsă între 7 și 30 mm;
 • Betonul armat cu armături dese – se folosește pietrișul mărunt.

În unele cazuri, în loc de pietriș se va folosi piatra spartă. Aceasta se obține manual, prin folosirea unor ciocănele, dar și mecanic, prin utilizarea unor concasoare. Piatra spartă se obține din spargerea bolovanilor de mari dimensiuni.

Noi respectăm normele și condițiile impuse de către lege, astfel pietrișul nostru este:

 • Tare, cu o suprafață colțuroasă și foarte aspră;
 • Curat, fără urme de impurități, precum argila;
 • Spălat, mai ales dacă urmează să fie utilizat pentru prelucrarea betonului;
 • Depozitat în condiții optime.

Pietrișul de 70 de mm este utilizat pentru amenajarea drumurilor de acces sau pentru diferitele platforme industriale.

Balast în Cluj

Vei găsi la noi nisip, de diferite dimensiuni, sort, de diferite dimensiuni, pietriș, dar și balast. Tot ce ai nevoie poți găsi în comuna Bonțida, satul Bonțida, județul Cluj. Ne bucurăm să te putem ajuta cu tot ce ai nevoie în proiectele desfășurate!

balast cluj

De regulă, în albia râurilor sau în carieră, pietrișul se găsește amestecat cu nisip. Acest amestec natural se numește balast. Locul de unde balastul se extrage poartă numele de balastieră.

Proporția de nisip și pietriș din balast diferă de la o balastieră la alta. Balastul poate fi curat, conținând circa 1/3 nisip, în timp ce mărimea boabelor de pietriș nu va depăși 70 de mm. Balastul este utilizat pentru prepararea betoanelor simple.

În acest amestec se vor găsi și bolovani. Bolovanii au dimensiunile mai mari decât cele ale pietrișului. Aceștia pot fi folosiți pentru pavaje sau sparți, după care se obține piatra spartă.

Ceea ce au în comun balastul și pietrișul este că trebuie să fie agregate curate. Balastul calitativ, ca și cel ce ți-l punem la dispoziție, va fi lipsit de pământ, argilă, cărbuni sau alte resturi de materiale.

În general, curățarea balastului se va face cu ajutorul unor instalații speciale. Precum se păstrează, se depozitează și se măsoară pietrișul, la fel se va realiza și în cazul balastului.

În timpul lucrărilor, balastul va fi pus cât mai aproape posibil de betonieră. Se vor evita zonele intens circulate, adică departe de drumurile de trecere din șantier sau de șanțuri de scurgere a apelor murdare.

Pentru a avea un proiect cât mai reușit, balastul trebuie să fie curat. Așezarea sa în zone cât mai apropiate de locurile de întrebuințare, va ajuta la diminuarea riscului de amestecare a balastului cu alte corpuri străine.

Așadar, balastul face parte dintre cele mai importante materiale utilizate în construcții. Balastul se va folosi la:

 • Turnarea șapelor;
 • Construcția stâlpilor de susținere;
 • Construcția fundațiilor.

Contactează-ne la numărul de telefon afișat pe site și spune-ne de necesitățile pe care le ai. În cazul unor cantități mai mari de nisip, cu siguranță vei beneficia de avantajele transportului, de la balastiera noastră, până în locul cu pricina!

Întrebări frecvente despre produse de balastieră Cluj

Poți achiziționa agregatele necesare proiectului tău din județul Cluj, comuna Bonțida, satul Bonțida. Pentru mai multe informații și sfaturi utile despre ce fel de agregate ai nevoie, nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon 0736.600.600!

În cazul în care ai cantități mai mari de transportat de la balastiera noastră, ăână la locul construcției, îți vom asigura transport cu mașinile proprii. Așadar, în orice situație te-ai afla, îți stăm la dispoziție cu sufletul deschis!

Nisipul este una dintre cele mai importante resurse naturale utilizate în construcții. Noi ne-am gândit deja la asta și îți punem la dispoziție nisipul necesar pentru nevoile personale. Contactează-ne la numărul de telefon 0736.600.600 pentru mai multe detalii.

Ne găsești în județul Cluj, comuna Bonțida, și satul cu același nume. Îți stăm la dispoziție și cu transportul nisipului, în cazul în care cantitățile necesare sunt mai mari.

Pietrișul pentru lucrările tale îl poți comanda de la noi! Oferim pietriș curat, special depozitat și curățat la cele mai înalte standarde.

Contactează-ne la numărul de telefon 0736.600.600 pentru a cere sfaturi și informații în legătură cu pietrișul disponibil. Ne găsești în județul Cluj, comuna Bonțida, satul Bonțida.

Te așteptăm!

Prețurile diferă de la o balastieră la alta. Un transport de 6 sau 7 metri cubi de balast în Cluj Napoca, poate ajunge și la un preț de 420 de lei.

Pentru mai multe detalii legate de preț, nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon 0736.600.600, iar noi îți vom răspunde sincer, fără „surprize” legate de bugetul pe care trebuie să-l investești.

Sortul este un produs de balastieră, cu dimensiunile mai mari decât nisipul, dar mai mici decât pietrișul. Acesta se folosește pentru prepararea betonului.

Dacă ești în căutare de sort în Cluj, noi îți putem oferi cantitatea necesară pentru lucrarea ta! Sună la numărul de telefon afișat pe site (0736.600.600) sau vin-o în comuna Bonțida, satul Bonțida, la balastiera noastră!

Nu o dată s-a întâmplat ca un client să aibă nevoie de nisip, însă să nu aibă cu ce să-l transporte până unde este necesar. Așadar, ținând cont de această nevoie a cliențiilor, oferim transport pentru nisip și alte agregate cu mașinile noastre proprii.

Contactează-ne la numărul de telefon afișat pe site și spune-ne de necesitățile pe care le ai. În cazul unor cantități mai mari de nisip, cu siguranță vei beneficia de avantajele transportului, de la balastiera noastră, până în locul cu pricina!